divendres, 22 de novembre de 2013

ESCOLA PUIGSOLER

ESCOLA CAL SOLER (després Escola Puigsoler)

  Va començar l'onada d'immigració. Al poble no només arribava gent procedent d'altres països, sinó que a causa de l'encariment de l'habitatge, moltes famílies han de marxar de les ciutats i es queden a viure als pobles.
  L'escola Sant Vicenç resultava insuficient per a poder acollir tots els nens i nenes. L'any 2006 es decideix crear una nova escola pública.
  Com que no hi havia edifici, es va decidir encabir l'escola en un espai de l'antiga fàbrica Cal Soler. Per a poder orientar la gent, es va decidir posar el nom d'escola Cal Soler.
  Però al setembre les obres no estaven fetes, així que la nova escola es va ubicar en tres aules de la zona nord de l'Institut.
  Cal Soler, ubicat ara a la banda nord de la primera planta de l'Institut, va començar amb 5 mestres, un conserge, una netejadora i quaranta-cinc alumnes. Hi havia 3 aules: la de P3, una de P4 i P5 i una altra de cicle Inicial (1r i 2n).
La nova escola era tan menuda que va resultar molt fàcil poder crear una comunitat educativa, amb molta il·lusió i moltes ganes de treballar per part de tots. Les famílies participaven molt activament en les diferents tasques escolar i, com que el centre era tan reduït, a les sortides hi assitien personal docent i no docent, canalla i els familiars que podien venir. 

2006
Castanyada al pavelló de l'Institut

2007
El pati era un petit tancat a la banda nordoest del pati de l'Institut.


2007
Imma Roselló explicant contes a classe, per Sant Jordi.

2007
Sortida de tota l'escola cap a la platja.
Val a dir que els grans muntaven molt més escàndol a l'autocar.
Cedides Núria Puértolas.

  Al 2007 l'escola comença en les instal·lacions noves a l'antiga fàbrica.
  El curs escolar començava el 12 de setembre, però encara quedava la runa per retirar, els mobles per desembalar i les classes per muntar. Així que el dia 11 de setembre, aprofitant que era festa, l'equip docent,  el personal no docent, famílies, canalla i voluntaris del poble que es van afegir, van començar des de bon matí a fer la neteja i muntar les classes. Va ser una jornada de molta feina, però al vespre l'escola estava llesta per a obrir les portes al dia següent.


Interior d'una de les 5 classes que hi havia el primer curs.2007/2008
Ceida Núria Puértolas.

Aviat l'escola va començar a quedar petita i les obres de la nova no acabaven d'engegar. Es van haver d'habilitar com a classes, l'aula d'informàtica, la sala de mestres i, al pati, es va posar un barracó amb dues aules.

2009
Sala d'informàtica (on ara hi ha l'Arxiu Municipal)
Ceides Núria Puértolas.

En aquells anys, en un dels projectes de treball de classe, cercant informació sobre el poble, el grup de 6è va començar a aprendre a escanejar fotografies, a classificar-les i a col·laborar molt activament en el que, anys després, acabaria convertint-se en aquesta pàgina web.


2009
Grup de 6è 
Murals amb el recull d'imatges antigues del poble.ESCOLA PUIGSOLER
  No serà fins al 2011 que es pot estrenar la nova escola. Per votació entre tota la comunitat escolar es tria el nou nom: escola Puigsoler.
El terreny destinat eren unes antigues vinyes al bosc de Sant Joan.


Cedides Joan Baptista Costa Es va intentar que no tallessin els ametllers, ni altres arbres centenaris, però l'únic que es va salvar va ser la barraca de vinya que segueix dins l'escola.


Com que és l'única escola del poble que no ha tingut mai cap acte oficial (ni tant sols es va fer la inauguració), la comunitat educativa va muntar les seves pròpies festes.
Es va fer una diada festiva per a posar la nostra primera pedra. Per a tal ocasió es va demanar a Joan Roselló, avi de l'escola i paleta que va posar la primera pedra de l'antiga Escola Castellet, que fes els honors.

Joan Roselló posar la primera pedra de l'Escola Castellet.
Cedida família Roselló.

2011
Joan i Imma Roselló i l'Oriol.
Amb la pedra simbólica per a la festa escolar.
Cedida Núria Puértolas.Festa de la primera pedra de la nova escola.
Cedides Núria Puértolas.

Es va seguir la construcció de l'edifici en el següent bloc:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada